Nieuws

‘Het is een nare tijd. Gelukkig weet ik dat het met mijn pensioen goed zit.’

Deze zin is maar voor een klein deel van de werkende Nederlanders waarheid. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich pas verdiepen in het pensioen bij een vervelende situatie. Bijvoorbeeld bij een overlijden of bij arbeidsongeschiktheid.

Wijzer in geldzaken deed onderzoek onder de Nederlandse beroepsbevolking. Hieruit komt dat 80% van de Nederlanders bij de start van de huidige baan het pensioen minder belangrijk vond dan andere arbeidsvoorwaarden.

55-plussers hebben spijt

Van de mensen die 55 jaar en ouder zijn geeft 1 op de 5 aan achteraf spijt te hebben dat ze niet goed wisten hoe het pensioen geregeld was. Van de 55-plussers vindt ongeveer 3 op de 10 personen dat ze zich beter eerder hadden moeten verdiepen in het pensioen.

Pas actie bij stresssituatie

De meeste mensen informeren naar het pensioen als er een stresssituatie voordoet. Bijvoorbeeld bij scheiden, arbeidsongeschiktheid of overlijden van een partner. Op zo’n moment zijn er veel meer zaken om te regelen. Het is daarom verstandig om te weten hoe het pensioen geregeld is. Dan zijn daar geen zorgen meer over. Dan weet u waar u aan toe bent.

Inzicht in uw pensioen?

U kunt op verschillende manieren inzicht krijgen. Een van die manieren is door in te loggen op ‘Mijn Pensioencijfers’ op onze site. Een totaaloverzicht van uw inkomen voor later vind u op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Vragen?

Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.