Nieuws

Inhaaltoeslag verwerkt

In december 2021 hebben wij u laten weten dat we per 1 januari 2022 een volledige toeslag van 3,28% konden verlenen én dat we de achterstand in de toeslagverlening volledig gingen inhalen per 1 januari 2022.

Toeslag en inhaaltoeslag verwerkt

De toeslagverlening is in januari al verwerkt. Voor de inhaaltoeslag hadden we wat meer tijd nodig, maar inmiddels is deze ook verwerkt in onze administratie. De verwerking is inmiddels ook zichtbaar in Mijn Pensioencijfers.

Meer informatie inhaaltoeslag

Het pensioenfonds heeft in 2012 en 2013 slechts gedeeltelijk toeslag kunnen geven. Het pensioenfonds heeft toen per (gepensioneerde) deelnemer vastgesteld hoeveel Euro niet als toeslag is toegekend. Dit wordt de achterstand in toeslagverlening genoemd. Jaarlijks is de bestaande achterstand in toeslagverlening verhoogd met de toeslag die het pensioenfonds volgens de ambitie wil toekennen. In 2018 heeft het pensioenfonds al 55% van de toenmalige achterstand toegekend en daarmee uw pensioen verhoogd. Er was nog een beperkte achterstand over. Deze is nu toegekend en verwerkt. Afhankelijk van uw situatie leidt dat tot een extra toeslag tussen 0 en 1%. Inhaaltoeslag wordt alleen toegekend aan (gepensioneerde) deelnemers die daadwerkelijk achterstand in toeslagverlening hebben opgelopen. Deelnemers die na 1 januari 2013 deelnemer in het pensioenfonds zijn geworden, kennen dan ook geen achterstand in toeslagverlening.

Ontvangt u pensioen van ons?

Dan is de inhaaltoeslag vanaf april in uw uitkering verwerkt. Daarnaast ontvangt u in april ook de inhaaltoeslag van januari tot en met maart bij uw uitkering.

Op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat u rond 22 april gaat ontvangen zijn de toeslag en de inhaaltoeslag ook verwerkt in de bedragen. Uw UPO is nu al zichtbaar in Mijn pensioencijfers.

Vragen?

Hebt u nog vragen? Stuur dan een mail naar pensioenfonds@deltalloyd.nl of bel met 088 670 65 19. Wij helpen u graag.