Nieuws

Dekkingsgraad december 2022

De maatstaf voor de financiële positie van het pensioenfonds wordt uitgedrukt in de dekkingsgraad. Delta Lloyd Pensioenfonds berekent verschillende dekkingsgraden.

Het pensioenfonds berekent maandelijks de DNB-dekkingsgraad (DG). Dit is een maatstaf voor de financiële positie van het pensioenfonds. Daarnaast wordt ook elke maand de Beleidsdekkingsgraad (BDG) berekend. Dit is het voortschrijdende gemiddelde van de laatste 12 dekkingsgraden. De BDG is belangrijk voor het toezicht door De Nederlandsche Bank (DNB) en is mede bepalend voor het toeslagbeleid.

Waarom is de DG in december gedaald?

De BDG bedroeg per 31 december 2022 134,2%. De DG bedroeg toen 124,6%. Dit is een forse daling ten opzichte van de DG van november 2022 (138,1%). Oorzaak hiervan is de verhoging van de pensioenen per 1 januari 2023 met 9,95%. Omdat we dit al in december moesten meenemen in onze cijfers, namen onze verplichtingen toe. Dit zien we meteen terug in een daling van de dekkingsgraad.

Klik hier voor meer informatie over het toeslagbeleid. 

In onderstaand plaatje wordt de financiële positie van Delta Lloyd Pensioenfonds weergegeven.

Klik hier om naar de grafiek te gaan met de ontwikkeling van de dekkingsgraad van ons Pensioenfonds van de afgelopen 12 maanden.