Nieuws

Enquête is afgerond. Bedankt voor uw deelname!

Van 16 januari 2023 tot en met 6 februari 2023 was het mogelijk om de deelnemersenquête van ons pensioenfonds in te vullen.

Bedankt voor uw deelname

Onlangs hebben wij de resultaten ontvangen van Ipsos en zien wij dat 18,1% van de genodigden gereageerd heeft. Dit is ongeveer hetzelfde percentage als in 2019.

Wij willen iedereen die de enquête heeft ingevuld hartelijk danken voor hun deelname!

Communicatie uitkomsten enquête begin april

Op dit moment zijn we nog bezig met het analyseren van de resultaten van de enquête. Alvorens de resultaten gecommuniceerd kunnen worden, zullen deze eerst met het bestuur besproken moeten worden. De planning is dat de resultaten begin april worden gecommuniceerd.

Het doel en de doelgroep van de enquête

Het hoofddoel van de enquête was om te onderzoeken wat de risicopreferentie is van de (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden zodat het beleggingsbeleid hierop kan worden afgestemd.

Hierbij is het algemene uitgangspunt dat risico moet worden afgebouwd, naarmate een deelnemer ouder wordt en dat er vanaf een bepaalde (hoge) leeftijd (bijv. 80 jaar) alleen nog maar risicomijdend kan worden belegd in verband met de korter wordende beleggingshorizon.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe de dienstverlening en communicatie wordt ervaren om ons beleid hierop zoveel mogelijk aan te laten sluiten. De enquête was nadrukkelijk niet bedoeld om te bepalen of het pensioenfonds over zou moeten gaan naar het nieuwe pensioenstelsel. We wilden alleen peilen hoe onze (gewezen) deelnemers hier tegenover staan, zodat we hier, voor zover mogelijk, rekening mee kunnen houden.

Delta Lloyd Pensioenfonds en het nieuwe pensioenstelsel

Delta Lloyd Pensioenfonds is een gesloten pensioenfonds. Een gesloten pensioenfonds is een fonds waarin geen pensioen meer wordt opgebouwd. Voor gesloten pensioenfondsen is het niet mogelijk om over te gaan naar het nieuwe pensioenstelsel, tenzij de werkgever (in ons geval Nationale Nederlanden) een verzoek hiervoor doet. Nationale Nederlanden heeft te kennen gegeven dat ze niet voornemens is om dit verzoek te doen. Op dit moment kan het pensioenfonds dus ook niet over naar het nieuwe pensioenstelsel. Het bestuur van Delta Lloyd Pensioenfonds vindt het haar verantwoordelijkheid om te onderzoeken of het niet overgaan naar het nieuwe stelsel wel de beste optie is voor de (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden en wil dit om die reden dan ook onderzoeken.

De uitkomsten van de enquête zullen meegenomen worden in dit onderzoek. Daarnaast zullen er later dit jaar ook nog berekeningen worden gemaakt. Hierbij wordt een vergelijking gemaakt tussen de huidige regeling en het nieuwe stelsel voor personen in verschillende leeftijdsgroepen.

In principe zal het pensioenfonds dus niet over gaan naar het nieuwe stelsel, behalve als uit het onderzoek van het bestuur blijkt dat dit toch een betere optie is. Dan kunnen we bekijken of de overgang naar het nieuwe stelsel gerealiseerd kan worden. Hierover zal dan uiteraard uitgebreid worden gecommuniceerd.

Voorlopig verandert er dus nog niks en zal er ook nog geen definitief besluit (kunnen) worden genomen.

Meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel

In 2023 zullen wij op onze website een pagina inrichten over het nieuwe pensioenstelsel. Hier zal dan alle informatie over het nieuwe pensioenstelsel worden gebundeld.

Indien u nu al graag meer informatie wenst over het nieuwe pensioenstelsel dan kunt u die vinden op de website www.onsnieuwepensioen.nl. Dit is een landelijke website waar alle informatie over het nieuwe pensioenstelsel te vinden is.