Nieuws

Uw pensioeninformatie digitaal: handig

Dat de brievenbus steeds leger wordt, hebt u vast gemerkt. Ook wij sturen onze post het liefst digitaal. En sommige informatie, zoals een e-mailalert over de dekkingsgraad, sturen we echt alleen als we u digitaal kunnen bereiken. We hebben dan wel uw privé e-mailadres nodig. Deelt u dat met ons?

Hoe kunt u uw e-mailadres doorgeven?

  • Stap 1: Ga naar onze website en klik rechtsboven op 'Inloggen Mijn Pensioencijfers'.
  • Stap 2: U logt in met uw DigiD. Liefst met de DigiD app; dan is dat heel eenvoudig. 
  • Stap 3: Logt u voor het eerst in, dan wordt u gevraagd om uw e-mailadres in te vullen. Vervolgens ontvangt u een mailtje met een code. Dat u deze code hebt ingevuld bent u ingelogd en is uw account geactiveerd. U kunt uw e-mailadres altijd later nog wijzigen.
  • Stap 4: U krijgt een e-mail als er pensioeninformatie voor u klaarstaat in Mijn Pensioencijfers.

Meer informatie over het inloggen in Mijn Pensioencijfers vindt u hier.

Hoe werkt het als u persoonlijke pensioenpost digitaal ontvangt?

U ontvangt van ons een e-mail als er persoonlijke pensioenpost voor u klaar staat. Kan onze e-mail niet bezorgd worden, dan horen wij dat automatisch. Oorzaak kan een typfoutje in uw e-mailadres zijn, een te volle mailbox of er is een storing. U krijgt dan van ons alsnog een brief per post met de melding dat er persoonlijke pensioenpost digitaal klaar staat. U loopt dus niet het risico om belangrijke persoonlijke pensioeninformatie te missen.

Vanuit die e-mail kunt u doorklikken naar Mijn Pensioencijfers. In Mijn Pensioencijfers gaat u naar ‘Mijn documenten’ en daar staat de brief die voor u bestemd is.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Het spreekt voor zich dat wij heel zorgvuldig omgaan met al uw gegevens. Uw e-mailadres gebruiken we straks alleen om u te informeren als er persoonlijke pensioeninformatie voor u klaar staat in uw persoonlijke, beveiligde digitale omgeving (zoals uw Uniform Pensioenoverzicht, de
jaaropgave en bruto-netto-specificaties voor gepensioneerden) en publieke pensioencommunicatie (zoals een digitaal nieuwsbericht) van ons fonds.

Wilt u meer weten over hoe wij in lijn met de wet met al uw gegevens omgaan? Lees dan de Privacyverklaring.

Vragen?

Hebt u vragen over uw pensioen? Die horen we graag. Neem gerust contact met ons op.