Nieuws

Wet toekomst pensioenen: waarom en wat merkt u ervan?

Op 1 juli ging de Wet toekomst pensioenen in. Nieuwsgierig waarom die nieuwe wet er is en wat u ervan merkt? Wij leggen het graag aan u uit. Kijk verder.

Op 1 juli is de Wet toekomst pensioenen ingegaan. Na jarenlang overleg ging na de Tweede Kamer op 30 mei ook de Eerste Kamer akkoord met deze nieuwe wet.

Waarom, hoe en wat?

Het lijkt misschien onlogisch dat er nieuwe regels komen voor het pensioen dat mensen via hun werkgever opbouwen. Nederland staat al jaren in de top 3 van de beste pensioenstelsels ter wereld. Toch zijn de nieuwe regels nodig. Dit zijn de belangrijkste redenen:

  1. duidelijker en persoonlijker pensioen
  2. pensioen beweegt meer mee met de economie dan nu
  3. het pensioen sluit beter aan bij uw inleg en de opbrengst van de beleggingen

Bent u nieuwsgierig wie er over de nieuwe pensioenregeling beslist en wat u ervan merkt? U leest de antwoorden in de Algemene veelgestelde vragen over het nieuwe pensioenstelsel.

Speciale pagina over Wet toekomst pensioenen en ons fonds

Op de pagina ‘Nieuwe regels voor pensioen in Nederland’ ziet u ook informatie over de Wet toekomst pensioenen en ons fonds.

Blijf up-to-date

Via onze nieuwspagina houden wij u ook over dit onderwerp op de hoogte. Wilt u nieuws over ontvangen over de ontwikkelingen bij ons fonds? Maak dan uw e-mailadres bij ons bekend. Dit kunt u doen door u hier aan te melden voor onze digitale nieuwsdienst. U kunt daarnaast ook inloggen op ‘Mijn Pensioencijfers’ en bij ‘Direct regelen’ uw mailadres in te vullen en uw postvoorkeur op digitaal te zetten. Dan ontvangt u een mailtje als er een document voor u klaar staat.