Nieuws

Hoe denkt u over het nieuwe pensioenstelsel (NPS) en over Delta Lloyd Pensioenfonds?

Delta Lloyd Pensioenfonds wil graag weten hoe u denkt over het nieuwe pensioenstelsel (NPS) en over risico’s die u zou willen nemen. Daarom heeft zij onderzoeksbureau Ipsos gevraagd onderzoek te doen. Half januari 2023 ontvangt u via de mail of via de post een uitnodiging om mee te doen aan dit onderzoek.

Waar gaat het onderzoek over?

Waarschijnlijk hebt u al wel gehoord dat er een nieuw pensioenstelsel komt. Omdat er geen actieve pensioenopbouw meer plaatsvindt bij Delta Lloyd Pensioenfonds is het fonds een zogenaamd “gesloten fonds”. Voor dit soort fondsen is het niet verplicht om over te gaan naar het nieuwe pensioenstelsel. Het is ook nog niet zeker of het fonds over kan naar het nieuwe stelsel.

Mocht de mogelijkheid om over te gaan naar het nieuwe stelsel zich voordoen en mocht blijken dat dit voor alle (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden gunstig zou zijn, dan moet hier een besluit over worden genomen. Bij het nemen van dat besluit vindt het pensioenfonds het belangrijk om te weten hoe onze (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden aankijken tegen een eventuele overgang en welke risico’s zij zouden willen nemen. Het is daarom belangrijk dat u de enquête invult zodat wij uw mening kunnen meenemen in de besluitvorming.

Daarnaast is het pensioenfonds ook benieuwd hoe u de dienstverlening en communicatie van het fonds ervaart.

Belangrijk om te weten over dit onderzoek

  • Het onderzoek wordt uitgevoerd door Ipsos, een onafhankelijk onderzoeksbureau.
  • Ipsos behandelt uw gegevens vertrouwelijk en anoniem.
  • U ontvangt half januari 2023 een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek.
  • Het onderzoek duurt maar 10 tot 15 minuten.