Een pensioentekort is geen algemeen begrip, maar is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U hebt een pensioentekort als het inkomen wat u kunt verwachten als u met pensioen gaat lager is dan wat u denkt nodig te hebben.

Hoe ontstaat een pensioentekort? 

Door verschillende oorzaken kan het zijn dat u straks niet voldoende pensioen hebt opgebouwd om rond te komen. Hoeveel u nodig denkt te hebben om goed rond te komen is persoonlijk. Een pensioentekort kan onder andere ontstaan omdat u:

  • Vaak van werkgever bent gewisseld
  • Minder bent gaan werken
  • Er een tijdje tussenuit bent geweest en geen pensioen op hebt gebouwd
  • In het buitenland hebt gewoond en geen pensioen hebt opgebouwd
  • Gescheiden bent en het ouderdomspensioen hebt verevend.

Wat kunt u doen? 

Misschien is het pensioen dat u later krijgt, niet voldoende. Als u dit tekort wilt dichten kunt u zelf maatregelen nemen door zelf extra pensioen op te bouwen. Het is niet mogelijk om bij Delta Lloyd Pensioenfonds extra pensioen op te bouwen.

U kunt twee dingen doen: uw uitgaven na pensioneren verlagen of het tekort zelf aan vullen.

Wilt u extra pensioen regelen? Dan moet u zelf actie ondernemen. Financiële partijen bieden verschillende mogelijkheden aan om te sparen voor uw oude dag. Afhankelijk van uw situatie krijgt u misschien zelfs een belastingvoordeel. Zo’n product is bijvoorbeeld banksparen of een lijfrenteverzekering. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een financieel adviseur.