Voordat u met pensioen gaat, kunt u een aantal keuzes maken. Met deze keuzes beïnvloedt u de hoogte van uw pensioen.

Bekijk hier welke keuzes u kunt maken.

Pensioenplanner

Ga naar Mijn Pensioencijfers en raadpleeg de Pensioenplanner. Met de Pensioenplanner kunt u gemakkelijk uitrekenen welke invloed uw keuze heeft op de hoogte van uw pensioen. Bekijk hier hoe u inlogt in Mijn Pensioencijfers. 

Geef uw voorkeuren door!

Afhankelijk van wanneer u in dienst bent geweest, hebt u pensioen opgebouwd met verschillende ingangsleeftijden. Pensioen dat u hebt opgebouwd tussen 1999 en 2006 gaat op uw 61e of 62e in, pensioen dat u hebt opgebouwd tussen 2006 en 2014 op uw 65e en het pensioen dat u vanaf 1 januari 2014 tot 1 januari 2020 heeft opgebouwd op uw 67e.

Ongeveer zes maanden voordat uw (eerste) pensioen ingaat, ontvangt u van ons een brief omtrent de keuzemogelijkheden die u hebt. In de brief staat voor welke datum wij graag uw keuzeformulier en/of betaalformulier retour willen ontvangen.

De eerste keuze die u dient te maken is of u het pensioen wilt ontvangen of niet.

  • Indien u het pensioen nog niet wenst te ontvangen, dan kunt u op het keuzeformulier aangeven dat het pensioen uitgesteld dient te worden. U hoeft in dat geval alleen het keuzeformulier terug te sturen.
  • Indien u het pensioen wel wenst te ontvangen, dan kunt u op het keuzeformulier aangeven of en zo ja van welke andere keuzemogelijkheden u gebruik wenst te maken. In dit geval ontvangen wij graag het keuze- en betaalformulier retour. Wij hebben tenslotte uw betaalgegevens nodig om uw pensioen te kunnen uitbetalen.

Wilt u weten wat de invloed is van de verschillende keuzemogelijkheden op uw pensioen? Bereken het!

  • Wilt u uw pensioenen allemaal tegelijk in laten gaan? Dan kunt u zelf berekeningen maken met onze pensioenplanner. U vindt onze pensioenplanner in ons portaal Mijn Pensioencijfers.
  • Wilt u graag een berekening hebben van alleen het eerst komende pensioen? Dan kunt u deze berekening bij ons opvragen door een mail te sturen naar pensioenfonds@deltalloyd.nl.